fredag 6 september 2013

Galaxy Gear

Galaxy Gear – mobilitet på riktigt

Smartklockor är hetare än någonsin. Samsung Galaxy Gear är den senaste i ordningen.


Klockan är i rostfritt stål och har en 1,63" superAMOLED-skärm på 360x360 pixlar. Den har en 800MHz processor och med en batterikapacitet på 315mAh beräknas klockan att fungera över 25 timmar på en laddning. Måtten på Galaxy Gear är 37 x 57 x 11mm och den väger 74 gram.


Ett 70-tal specialanpassade appar finns redan till klockan och fler är på väg. Några exempel på de appar som finns från lanseringsdagen är Runkeeper, Ebay och Evernote. S-Voice finns givetvis installerat för att enkelt kunna styra Gear.


Gear kopplas ihop med din Samsung Galaxy Note 3, Note 10.1 2014 edition och med Galaxy S III, S4 och Note II (de sistnämnda med en programvaruuppdatering). Klockan har inbyggd mikrofon och högtalare vilket gör att du kan svara och prata direkt i klockan. Du lyfter helt enkelt bara klockan mot örat och då svarar klockan automatiskt på samtalet. Gear berättar också om du fått SMS, mail, påminnelser från kalendern, mm. Med en teknik som kallas Smart Relay så visas automatiskt samma information på skärmen på din mobil om du tar upp den ur fickan.

Galaxy Gear har även en inbyggd kamera på 1,9MP. Lagringsutrymmet är på 4 GB och dina foto synkas automatiskt med din mobil. När det gäller videofilmning så går det bra det med, då i 720p.


Med funktionen Auto Lock kopplas Galaxy Gear alltid ned om den är mer än 1,5 meter från din smartphone och den aktiveras igen när produkterna är inom räckhåll. När du inte använder Galaxy Gear för kommunikation fungerar skärmen som en klocka så Galaxy Gear är lika mycket en modeaccessoar.


Den finns i sex olika färger så att den passar alla.

Galaxy Gear kommer att börja säljas i slutet av september och väntas kosta cirka 2600 SEK i butik. Den kommer att finnas i färgerna Jet Black, Mocha Gray, Wild Orange, Oatmeal Beige, Rose Gold och Lime Green.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar